Educație durabilă

MASA ROTUNDĂ :

UNIVERSITATEA „CONSTANTIN BRÂNCUŞI” DIN TÂRGU-JIU

INSTITUTUL DE CERCETARE, DEZVOLTARE ȘI INOVARE

Data: 22 Iunie 2023, ora 11:00

Responsabili:
Gabriela Elena Gorun
George Niculescu
Luiza Maria Dragomir

Într-o societate democratică este esențial să existe locuri în care să se pună la îndoială ideile, cunoștințele și credințele primate, în care să se dezbată idei și principii.

Educația rămâne cea mai importantă pârghie pentru schimbările umane, sociale și economice. Într-un moment în care societatea noastră se confruntă cu o multitudine de probleme (mediu, poluare, sărăcie, sănătate, securitate etc.) este stringent necesar să ne întrebăm dacă sistemele educaționale create mai corespund nevoilor și exigențelor în continuă dezvoltare.

Dacă trebuie să pregătim cu adevărat tinerii pentru viață, muncă și cetățenie în lumea modernă, avem nevoie atât de o perspectivă mai largă asupra succesului, cât și de o viziune mai largă a ecosistemului învățării.

Sistemul nostru educațional necesită o schimbare semnificativă?  Nu există o soluție simplă, nici un glonț de argint.  Însă nu putem să rămânem încremeniți în timp și să nu acționăm, să propunem idei, modele etc. pentru că merită orice efort pentru o schimbare pozitivă.

În acest scop, Institutul de Cercetare, Dezvoltare și Inovare al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a organizat  în data de 22.06.2023, ora 11:00, evenimentul de tip masă rotundă cu tema „EDUCAȚIE DURABILĂ”

Au participat cadre didactice, cercetători și masteranzi.

Principalele teme prezentate au fost:

-Mizele sociale ale educației actuale
-Educația în viitor, scenarii
-Etica digitală în educația viitorului
-Inteligența artificială în sprijinul educației

 Dezbaterile au avut un caracter deschis și, sperăm, fructuos pentru fiecare participant.